MARIA E. CUSUTA


PREȘEDINTE FONDATOR

Centrul de Excelență LEADER COACH

De ce imi pasa de cultura organizationala?

Pentru ca este importanta. Pentru toti oamenii si pentru toate organizatiile, mari si mici. Cred cu tarie ca o cultura excelenta reprezinta cel mai mare avantaj competitiv al unei organizatii, in timp ce o cultura disfunctionala poate fi cel mai mare inamic.

De ce am infiintat Centrul de Excelenta LEADER COACH?

In primavara anului 2011 am infiintat acest centru cu scopul a promova in Romania cele mai avansate metode de leadership si coaching. Cu timpul a devenit limpede ca obstacolul intern cel mai mare in propasirea organizatiilor din lume, dar mai ales din Romania, il reprezinta cultura lor organizationala disfunctionala. De aceea ne-am marit echipa cu oameni minunati si ne-am propus sa sustinem impreuna organizatii publice si private sa isi schimbe cultura.

Despre:

Maria a lucrat in organizatii mari, de peste 1000 de angajati, ocupand diverse functii de conducere. A condus proiecte interdisciplinare mari de importanta nationala.

De peste 20 de ani este antreprenor, consultant, coach si trainer in: management strategic, leadership, coaching, transformare personala si organizationala.

Iubeste toate vietatile de pe lume, mari si mici, plimbarile in natura, muzica buna si nu in ultimul rand oamenii deosebiti.

Educatie  si training

Ph.D. la Universitatea Politehnica Bucuresti

MBA la Universite de Quebec a Montreal

Facultatea de filosofie la Universitatea Bucuresti

Facultatea de Planificare si Cibernetica Economica la ASE Bucuresti

Facultatea de Energetica la Universitatea Politehnica Bucuresti

A studiat ledership si strategie cu profesori emeriti de la Universite de Quebec a Montreal si Mc. Gill University, Analiza tranzacţională cu Bill Cornell, Anne de Graaf, Dave Spenceley, Marijke Wunsten, Helene Cadot s.a., Managementul Stresului cu Peter J. Hawkins, Brainspotting cu Mario Salvador, Fundamente de Coaching cu Alain Cardon,  Coaching Avansat la International Coach Academy, NLP Coaching cu Robert Dilts la Santa Cruz, Team Coaching cu David Clutterbuck, 360­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­0 ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Global Leadership Assessment cu Marshall Goldsmith si altele.

Afilieri:

International Coaching Federation (ICF) – coach profesionist certificat (PCC), asesor PCC, creator si trainer de cursuri acreditate