Maria Sandor

Maria SandorConsultant în management

De ce coaching:
De cand ma stiu mi-am dorit sa ma transform, sa evoluez odata cu lumea din jurul meu si sa facilitez transformarea celor din jur. Dupa treizeci de ani in care am oferit consultanta, training, servicii de management si facilitare pentru transformare am convingerea ca, in ciuda eforturilor din afara, oamenii se schimba doar daca isi doresc acest lucru, daca simt aceasta nevoie , daca inteleg si percep beneficiile. Si am experimentat ca, prin coaching, oamenii isi descopera creativitatea si devin inspirati să-si schimbe atitudinea si felul de a privi si face lucrurile pentru a-si gasi implinirea si a obtine fericirea adevarata.

 

De ce leadership:
„ Fiecare soldat poarta in ranita sa un baston de maresal” spunea Napolean Bonaparte. Cred ca fiecare om poseda abilitati, talente sau cunostinte unice pe care le poate accesa si folosi in felul sau unic si ii poate motiva astfel pe alti oameni sa-l urmeze. Prin coaching oamenii pot evolua, isi pot descoperi, urma si dezvolta valentele de leadership, atingandu-si potentialul maxim.
Iar pentru realizarea viziunii sale un leader eficient foloseste coachingul pentru a inspira, stimula, motiva si implica oamenii care il urmeaza

De ce dezvoltare organizațională:
Organizatiile sunt sisteme vii formate din oameni. Si ele pot evolua si evolueaza, se transforma, isi schimba modalitatea de management si organizare, isi transforma cultura organizationala, modalitatae de lucru in echipa. Si cred ca dezvoltarea organizationala este un proces al carui scop este sa permita manifestarea potentialului maxim al fiecarei persoane, a echipei, a organizatie ca intreg. Prin coaching oamenii si echipele intra in contact cu dorintele si vitalitatea lor intrinseca si pot redefini si atinge scopul adevarat al organizatiei lor, evoluind impreuna cu organizatia.

De ce m-am alăturat Centrului de Excelenta Leader Coach:
Cu oamenii din Centrul de Excelenta Leader Coach ma simt acasa pentru ca impartasim aceleasi credinte si valori si ne inspiram reciproc in atingerea celui mai inalt potential al nostru si al clientilor nostri. Am regasit aici parteneri loiali si de incredere, profesionisti care actioneaza cu responsabilitate, integritate si competenta si care sunt dedicati manifestarii excelentei si umanismului. Este mediul excelent pentru atingerea excelentei.

Experiența profesională:
Alaturi de institutii de dezvoltare internationala (Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare; Banca Mondiala, Agentia Internationala a Statelor Unite pentru Dezvoltare, Comisia Europeana); organizatii si retele internationale de consultanta (CHF International; Booz Allen Hamilton; B&S Europe, Transition Policy Network s.a); fundatii si asociatii neguvernamentale (Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile FDSC, Centrul pentru Studii Politice si Analiza Comparativa CPSCA, Fundatia PACT, Asociatia pentru Valori in Educatie AVE ) am fost implicata in ultimii treizeci de ani in proiecte si programe vizand imbunatatirea politicilor publice din Romania educatia si schimarea mentalitatilor, atitudinilor si comportamentelor oamenilor. Dupa patru ani de cercetare in managementul educatiei, incepand cu 1994 am condus proiecte de dezvoltare initiate de organizatii internationale () si dedicate manifestarii potentialului femeilor; dezvoltarii comunitatilor sarace si a grupurilor vulnerabile; dezvoltarii societatii civile; protectiei mediul si prevenirii dezastrelor ecologice precum si crearii mediului de afaceri pentru micile intreprinderi. In prezent facilitez transformarea ca manager de resurse umane la FNGCIMM SA IFN, presedinta a consiliului director al Fundatiei PACT si membru al Centrului de excelenta Leader Coach.

Educație  și training
• Licenta in Economie acordata in 1982 de catre Academia de Studii Economice
• Certificat in Planificare, Management si Politici Publice , acordat in 1997 de catre Edward J. Bloustein School of Planning and Public Policy, Rutgers University
• Lansarea in coachingul profesionist ICF , 2021-2022, Centrul de Excelenta Leader Coach

Legaturi rapide: