Violeta Dascălu

Violeta DascăluConsultant educațional

De ce îmi pasă de coaching?

Coachingul a pătruns recent în viața mea și este una din cele mai bune căi de a însoți un om sau o organizație pentru a fi în acord cu valorile, conștiința, curajul de a fi vulnerabil și a lua decizii corecte pentru tine sau echipa din care faci parte. Este un drum fascinant și cu rezultate remarcabile.

De ce îmi pasă de Centrul de Excelență Leader Coach?

Centrul de Excelență Leader Coach este locul care mi-a dat o altă perspectivă a întregii mele vieți. Practic, a adus o schimbare de paradigmă, datorită profesionalismului, devotamentului și onestității cu care am fost tratată. Îmi doresc să fiu parte a acestui Centru și să contribui la dezvoltarea sa prin ceea ce pot dărui cu experiența mea în educație. Cred că pot contribui, din această poziție la schimbarea perspectivelor actuale în educație, dar și la creșterea personală a celor care apelează la serviciile noastre.

De ce îmi pasă de cultura organizațională

Orice colectiv, indiferent de domeniu, trebuie să își asume valorile stabilite, misiunea și viziunea. Acestea fac parte din structura internă a organizației și ele contribuie la bunul mers și evoluție. Dacă sunt persoane care vin ulterior în colectiv sau altele se simt neînțelese, nevalorizate, ele sunt primele cu care se poartă discuții sincere de către membrii board-ului. Separarea duce la erodarea organizației și la încetinirea evoluției.
Board-ul are nevoie de competențe de coaching sau are nevoie de a apela la servicii de coaching. Centrul Leader Coach vine în ajutorul instituțiilor pentru a crea cultură a colaborării, comunicare deschisă, onestitate și găsirea resurselor interne ale fiecărei persoane.

Despre mine:

Am peste 32 de ani petrecuți în educație, în calitate de profesor de geografie și limba franceză (absolventă a Universității București, Facultatea de Geologie-Geografie). A petrecut peste 18 ani în managementul școlar preuniversitar.
Am un masterat în Pedagogie alternativă și Artă teatrală în educație, absolvit la Universitatea din București, Facultatea de Științele Educației, în anul 2015.

De asemenea, am absolvit cursuri de leadership și management (Academia de Leadership și Management școlar, la AVE, prima promoție, 2018) și am colaborat cu ONG-uri, instituții publice, private din țară și străinătate. Am derulat proiecte naționale și internaționale pentru Școala Gimnazială Ferdinand I din București.

Evenimente, publicatii si premii:

Am inițiat și coordonat evenimente și am participat, în calitate de speaker la Tedx, București în anul 2017Romanian Conference for Research and Educationediția a 8-a, precum și o intevenție la Parlamentul European, în anul 2020. A participat la emisiuni TV și a dat interviuri în presa scrisă și on line.
Sunt coautor de manuale școlare și auxiliare de specialitate (geografie) pentru clasele a IV-a și a V-a, la Editura Litera.

Activitatea sa a fost apreciată de Ambasada Statelor Unite ale Americii în anul 2017, când a primit Premiu la Gala „Women of Courage .

Legaturi rapide: